Den gröna näringens certifiering och kontroll sedan 1953

SMAK Certifiering har lång erfarenhet av certifiering och gör det lätt för Sveriges lantbruks-och livsmedelsföretag att göra rätt enligt IP, KRAV och EU:s förordning om ekologisk produktion. Med oss som ditt certifieringsföretag kan du dessutom se fram emot konkurrenskraftiga priser.

Vi värnar om våra kunders och revisorers trygghet och välmående, därför har vi tagit fram specifika riktlinjer för hygien i samband med revisionsbesök. Läs mer om dem här.

Lantbruk och trädgård

Lantbruk och trädgård

Som lantbrukare kan du välja att bedriva din verksamhet konventionellt eller ekologiskt. Oavsett inriktning, så ska du certifiera din produktion. SMAK Certifiering har lång erfarenhet av just din bransch och är ackrediterade av Swedac.

Livsmedel

Livsmedel

För att du ska få marknadsföra produkter som ekologiska ska din verksamhet klara oberoende granskning av ett godkänt certifieringsbolag. Vilka certifieringar finns? Och vad krävs?

Restaurang och storhushåll

Restaurang och storhushåll

Alla typer av storhushåll, restauranger och caféer kan KRAV-märkas, men även gruppboenden och förskolor. Verksamheter kan KRAV-märkas i tre nivåer. Börja på en lägre nivå och öka andelen godkända råvaror successivt.

98%

av våra kunder är i helhet nöjda med oss

71%

av våra kunder skulle rekommendera oss till en vän eller kollega i branschen

3700

kunder runt om i hela Sverige

Därför ska du välja SMAK Certifiering

SMAK Certifiering har lång erfarenhet av certifiering och gör det lätt för Sveriges lantbruks-och livsmedelsföretag att göra rätt enligt IP, KRAV och EU:s förordning om ekologisk produktion.

Enkelhet

Enkelhet

Vi finns där du finns och är flexibla i vårt arbetssätt. Din revisor finns i din del av Sverige, är kunnig inom din bransch och kan svara på frågor om alla delar av din certifiering.

Kvalitet

Kvalitet

Vi är specialister med mycket lång erfarenhet av certifiering och kontroll. Alla av oss har praktisk erfarenhet och bakgrund från den verksamhet vi certifierar.

Trygghet

Trygghet

Vi är den gröna näringens certifieringsföretag och kontroll sedan 1953. Vi är ackrediterade av Swedac och specialister på kravställningar inom jordbruks- och livsmedelsproduktion av ekologiska livsmedel och icke-ekologisk produkter.

Konkurrensmässiga priser

Konkurrensmässiga priser

Vi erbjuder Sveriges lantbruks- och livsmedelsföretag effektivitet i varje uppdrag. Du kan dessutom se fram emot konkurrenskraftiga priser.

Certifieringsprocessen –
så går det till!

1

Ansökan

Intresseanmälan – svar inom 1 – 2 dagar

2

Före revision

Revisor kontaktar kund och bokar revisionsdatum

3

Revision

Revision på plats hos kund

4

Efter revision

Granskning och utfärdande av certifikat

5

Omcertifiering

I enlighet med respektive standards allmänna villkor

FRÅGOR & SVAR

Certifiering är en standardiserad prövning för utfärdandet av ett certifikat som ett bevis på att en specifik produkt, tjänst, process, person, verksamhet eller liknande uppfyller kraven i en standard. Certifikat utfärdas vanligtvis av ett certifieringsföretag.

En certifiering från ett oberoende certifieringsorgan mot en standard inger en trovärdighet och anseende hos dina kunder. Det är också användbart för att förbättra sin egen verksamhet baserat på erkända standarder för vad som anses god sed.