Grattis Filip Gemzell och Restaurang ÄNG

Vi på SMAK Certifiering vill skicka ett stort grattis till vår kund Filip Gemzell som med sin KRAV-märkta restaurang Restaurang Äng vunnit det svenska kockpriset i gastronomisk hållbarhet.

“Det känns jättekul att ha blivit uppmärksammade med ett sådant pris. Det är en viktig fråga för oss och något vi arbetar väldigt aktivt för. Vi hoppas att detta kan uppmärksamma hållbarhet inom restaurangbranschen och inspirera andra restauranger till att föra en dialog kring ämnet.” – Filip Gemzell

Restaurang Äng är en KRAV-märkt restaurang som ligger vid Ästad vingård med ett stort fokus på ekologiska och lokala råvaror. Hållbarhet genomsyrar hela verksamheten där de själva går ut och plockar råvaror från skogen såväl som att handla ekologiska varor från lokala bönder och fiskare. Genom att uppmärksamma hållbar utveckling vinner Filip Gemzell det nya priset som delas ut till den kock som bäst praktiserar detta i sitt yrke. 

Stort grattis Filip från oss alla på SMAK Certifiering!