Vi söker jordnära, professionella och nyskapande medarbetare

SMAK Certifiering är oberoende specialister med snart sjuttio års erfarenhet av certifiering och kontroll. Vi är dessutom trevliga människor i ett kvalificerat team. Välkommen med din ansökan och bli en i gänget.

Eller skicka en spontanansökan om vi just nu inte har några lediga tjänster! Skicka din cv och ett personligt brev till personal@smak.se.

SMAK Certifiering AB söker en Certifieringsledare IP Lantbruk/Trädgård

Placering: Gotland

SMAK Certifiering AB erbjuder certifiering inom lantbruk, trädgård, livsmedelsförädling och restaurang i hela Norden. Företaget startade sin certifieringsverksamhet redan under 90-talet och är ett helägt dotterbolag till Stiftelsen Potatisbranschen. SMAK Certifiering AB innehar ackreditering för de flesta av Sigill Kvalitetssystem AB:s standarder, EU:s förordning EG 834/2007 om ekologisk produktion samt huvuddelen av KRAV:s moduler. Vi utför även revisioner för Global G.A.P. i samarbete med SGS. Därutöver erbjuder vi certifiering enligt standaren RIP (riktlinjer för packerier) och Kvalitetsmärkt hästverksamhet och utför revisioner för leverantörsstandarder och Från Sverige-märkningen.

SMAK Certifiering AB arbetar med tillväxt utifrån värdeorden Jordnära, Professionella och Nyskapande. Vi har vår bakgrund i den gröna näringen samtidigt som vi vill leda utvecklingen inom certifiering och vara det svenska alternativet.

Certifieringsledare IP Lantbruk /Lantbruksrevisor

Vi behöver bredda organisationen när vi växer som företag. Vi söker efter en certifieringsledare för standarden IP inom lantbruks- och trädgårdsområdet. I tjänsten kommer det även att ingå revisionsarbete. Du kommer att genomföra revisioner hos lantbruksföretag mot regelverken IP Sigill, EU förordningen för ekologisk produktion samt KRAV:s regelverk. Du kombinerar din roll som certifieringsledare med din revisorsroll fördelat ca 50% certifieringsledare – 50% revisor.

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde sen höst 2021. Tjänsteresor med övernattning blir en naturlig del i arbetet. Du har stort inflytande över hur din arbetstid disponeras. Ditt kontor har du i hemmet.

En stor del av ditt arbete som certifieringsledare kommer att bestå i att ta hand om regelfrågor och hålla i kontakten med standardägaren. Du ska vidareförmedla standardens regeltolkningar och information till revisorerna, ge expertstöd i standardens regelfrågor, svara på remisser, delta på externa kalibreringsmöten och tillfälliga arbetsgrupper skapade ur regelreferensgruppen och skriva underlag för de frågor som SMAK vill lyfta i dessa forum.

Vidare är du som certifieringsledare för standarden ansvarig för uppdatering av dokument, checklistor mm kopplade till standarden och din expertis behövs vid utveckling av system, processer mm. Du kommer att vara delaktig i framtagande av kundutskick, beslutsskrivningar för kundbeslut, att genomföra granskningar av revisioner, bevittna behöriga inom standarden och ska även identifiera utbildningsbehov som finns inom organisationen.

Rapportering sker till certifieringschef och du har nära samarbete med övriga certifieringsledare.

Är det du?…

– som kan vidareförmedla information och regeltolkningar på ett tydligt och pedagogiskt sätt?
– som lägger stor vikt vid att ha ett gott samarbete med kollegor och kontakter inom olika nätverk?
– som ser struktur och planering som naturligt för dig?
– som kan serva kollegor med svar och råd på frågor inom ditt område?

Då kan detta vara något för dig!

Personliga egenskaper

I rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker en medarbetare som kan driva sitt arbete självständigt på ett organiserat och effektivt sätt. Du är prestigelös och lyhörd. Hos oss värdesätts förmågan att kunna kommunicera på ett respektfullt och trevligt sätt med kunder, kollegor och medarbetare, en positiv attityd och noggrannhet i revisionsarbete och certifieringsledning.

Krav

• Relevant akademisk utbildning t ex lantmästare, agronom
• Bred erfarenhet inom lantbruk/trädgård
• Erfarenhet från revisions- eller tillsynsarbete är inget krav men meriterande
• Pedagogisk och kommunikativ i tal och skrift
• God datorvana
• Körkort och tillgång till egen bil
• Möjlighet att resa i tjänsten

Vi söker dig som

• Har intresse för kvalitet och ledarskap
• Vill vara med och utveckla SMAK Certifiering AB

Vi erbjuder dig

• Delaktighet i företagets värdegrundsarbete
• Frihet att planera din egen tid och var du utför dina arbetsuppgifter
• Utveckling inom revisionsteknik och certifiering, ledarskap

För mer information och ansökan

Har du frågor kring rollen ta gärna kontakt med Gitte Eskhult, Certifieringschef, 040-46 26 81 eller Mikaela Hoff, Gruppchef revision, 0720-80 32 38. Facklig representant är Jane Skytt som du når på 0346-21 63 04. Ansökan skickar du till personal@smak.se senast den 22 augusti 2021. Vi tillämpar löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag!