Enligt Kommissionens genomförandeförordning 2021/1165 för den nya EU förordningen om ekologisk produktion 2008/848, artikel 12, punkt 3 får certifikat som utfärdats med grund i den tidigare förordningen inte gälla längre än fram till 2022-12-31. Det innebär att certifikat som sträcker sig längre än till årsskiftet och baseras på Rådets förordning (EG) nr 834/2007 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter inte är giltigt längre än till 2022-12-31. Efter utförd årlig revision 2022 får verksamheter certifierade för ekologisk produktion ett nytt certifikat utfärdat som visar att verksamheten uppfyller Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2018/848 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter. Det är detta certifikat som ska användas och gälla under 2023.
En cookie är en textfil med information som lagras på din dator eller den enhet du använder för att besöka en webbsida. Cookiefilen innehåller vanligtvis namnet på den webbplats som den kommer ifrån och livslängden (d.v.s. hur länge den kommer att lagras på din enhet) samt ett värde som vanligtvis är ett slumpmässigt genererat unikt nummer.
Cookies används för att effektivisera funktionaliteten som är kopplad till en webbsida men även för att samla in information till ägaren av webbplatsen. Cookies möjliggör bättre kundanpassningar på webbplatsen då det går att hålla isär användare från varandra och därmed skapa en mer skräddarsydd upplevelse av webbplatsen. Cookiefilen är inte skadlig, kan inte innehålla virus eller programkod och går inte att koppla till en enskild person eller IP-nummer.